lauantai 14. syyskuuta 2013

Urjalan näyttelyn menestystä

Eilinen perjantai 13.9 oli kyllä aikamoinen onnen päivä!

Näyttelypäivä alkoi tammojen suorituskyvyn kokeilla. Itse esitin tammat Hessin Muusa ja Hessin Pirpana estekokeessa. Kummankin selässä ei turhan paljon ole tunteja vietetty, Muusan kanssa hieman enemmän kuin Pirpanan, mutta täytyy kyllä sanoa että on Muusa muuttunut Kikillä (Kerstin Nyberg) olonsa aikana! Ehdottomasti parempaan suuntaan, laukassa oli niin paljon ilmaa edelliseen kertaan kyseisen hevosen selässä, että oli hieman kieltämättä hakemista lähestymisissä. Muusa kuitenkin suoritti hienosti ja esteet olivat lopulta 100cm.








Lillin kanssahan olen vain parit kisat käynyt ja yhden kerran hyppäämässä sillä kotosalla. Se on todella mutkaton hevonen, suorittaa kaiken iloisesti ja hyvällä asenteella ja on lisäksi rohkea. Sen selässä on vain niin kiva olla, huomasin siinä alkuverkkaa tehdessäni, että hymy on korvissa aivan koko ajan tammalla ratsastaessa... Lilli hyppäsi esteet hienosti 90cm korkeudella (joka siis on aivan riittävä, eikä tarve nostamiselle ollut koska tamman kyvyt näkyivät kyllä).










Rakennearvosteluihin otin ensin Lakupeikon, joka mielestäni kyllä osasi taas käyttäytyä vähän paremmin Ypäjän käyntiin verrattuna... Eihän se sikaile tai mitään muutakaan tyhmää tee, mutta huutelee ja tepastelee. Nyt se oli kuitenkin jo kohtalaisen rauhassa - kunnes maneesissa törmäsimme kesän painikaveriin... Peikko siis oli koko kesän orilaitumella ja siellä laumassa oli ihana, massiivinen tummanpunarautias samanikäinen orikaveri jonka kanssa Peikko otti kuulemma useinkin matsia. Nooh, kierroksethan nousivat heti, kun orit toisensa näkivät ja Peikolla ne ei oikein sitten enää laskeneet... Kyllä se seisoi lopulta arvostelussa ihan ok, mutta liikkeet olivat jäykät ja lyhyet ja siksi pisteistäkin rokotettiin. Se sai kuitenkin tyypistä 10! Siis KYMMENEN pistettä! Ihan super hyvä, tuollaisia tyyppipisteitä ei ihan jatkuvasti jaeta. Liikepisteet ovat usein sen päivän mukaiset, seuraavissa näyttelyissä voi tulla jo paljon paremmin pisteitä.



Hessin Muusa oli tammoista ensimmäisenä vuorossa ja näiden molempien tammojen kanssa tuo rakennearvostelu oli kyllä helppo juttu. Muusa palkittiin todella hienoilla rakenne- ja käyttöpisteillä I-palkinnolla!! Hieman piti nieleskellä liikutusta maneesista ulos kävellessä, mutta kyllä sitten tuuletettiin ja hurrattiin omistaja Leenan ja kasvattaja Heidin ja muiden Muusan ihmisten kanssa!



Hessin Pirpana sai samaten oikein todella hyvät rakennepisteet, mutta käyttöpisteistä jäi hieman Muusasta, kuitenkin II-palkinnon kantakirjatamma "Lilli" sitten nykyään on! Todella hieno juttu tämäkin!!



Kyllä siis oli hyvä päivä, täytyy sanoa! Ilmakin suosi sitten lopulta, sumua oli vaikka kuinka pitkään mutta sen hälvetessä meitä hemmoteltiin auringonpaisteella... Petollinen paiste, lämmin oli kun liikkui koko ajan paikasta toiseen hevosen kanssa tai ilman joten t-paidalla tuli mentyä melkein koko päivä - ja nyt sitten ollaan kotosalla kurkkukipuisena, flunssaa häätämässä tai ainakin yrittämässä... Voi plääh!

2 kommenttia:

  1. Voi että tuo Lakupeikko on mieleeni! Hieno! Mikä sen suku onkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnipoika - A.T. Pikku-Laku - Jessimo :)

      Tämän täysiveli joka on myös saman omistajan omistuksessa, Salmiakki Poika, on vielä enemmän mieleeni. Nämä ovat aivan kuin kaksoisolennot niin luonteeltaan kuin ulkonäöltääkin, sitä seikkaa lukuunottamatta, että Salmiakki Poika on reilu 10cm (arvioni) korkeampi... Se tullaan tarjoamaan kantakirjaan toivottavasti tammikuussa!

      Poista