sunnuntai 18. elokuuta 2013

Avajaisia ja ensimmäiset "oppilaat" saapuneet

Mennään siis vähän ajassa taaksepäin. 11.8 vietettiin Hevostaitokeskus Hovin avajaisia. Ihan extempore päätimme, että ratsastan Hovin nyk. pitäjän hevosella vähän näytösluontoisesti, koska yksi toinen näytös oli peruuntunut esiintyjän loukkaannuttua. Noh, kaikki ei mennyt ihan kuten elokuvissa, musiikkivehkeet eivät pelittäneetkään eikä näin ollen mikrofonikaan. Aika hiljainen esiintyminen siis oli, mutta olipahan ihmisillä jotain katseltavaa ja näytimme, että on täällä hevosiakin. Tai siis hevonen, Ropsu kun oli avajaisten aikaan tallin ainoa hevonen, sen laidunkaveri oli juuri lähtenyt ja muut hevoset tulossa vasta seuraavalla viikolla.




Tämä oli kolmas kerta Ropsun selässä ja alkoi onneksi jo nyt löytymään yhteinen sävel. Ravissakin oli pituutta jo hurjasti enemmän ensimmäiseen kertaan verraten.

Oma yritystoimintakin on lähtenyt hyvin käyntiin. Päivittäin tulee sähköpostitse kyselyitä ratsutuspaikoista ja olen joutunut jo tarjoamaan ei-oota tai vaihtoehtoisesti koulutuspaikkaa ensin Hovin Jenniltä ja sen jälkeen siirtymistä minun ratsutukseeni. Paljon on vireillä uusia asiakassuhteita...

Ensimmäinen "oppilas" saapui perjantaina, haimme pikkuherran orilaitumelta ja aika ihmeissäänhän tuo oli uudesta paikasta ja uusista kavereista - jotka ryökäle sentään olivat aidan toisella puolella!


Eli edellisessä blogissani välillä esiintynyt 3v sh-ori Lakupeikko tuli kuukauden ajaksi tekemään hommia. Tämä ensimmäinen kaksi viikkoa tehdään laatuarvostelufinaaliin tähtäävää työtä, eli viikko-ohjelmassa on aika paljon juoksutusta pyöröaitauksessa ja kahdella ohjalla kentällä, irtohypytystä pari kertaa maneesilla, ns. "välipäivinä" kun on tarkoitus tehdä jotain vähän kevyempää, esim. edellisen päivän raskaammasta työstä palauttavaa liikuntaa, pistetään satula selkään ja lähdetään katselemaan lähimaastoja. Finaalin jälkeen keskitytään enemmänkin tuohon ratsastuspuoleen ja hiotaan laukannostot kuntoon kentällä ja muutenkin palautellaan mieleen asioita. Onhan tässä oripoika jo ehtinyt lomaillakin... :)

Lauantaina saapui sitten ox-ruuna "Sämpy" (jonka nimen kerron kyllä heti kun saan omistajalta tähän luvan, en kirjoittele täällä yhdestäkään hevosesta josta en saa lupaa kirjoittaa) joka kahden viikon ajan opiskelee kanssani kouluratsastuksen saloja. 



Ensimmäisen kerran jälkeen varmaa ainakin on, että laukkaa treenataan paljon, käyttäen apuna myös puomeja ja kavaletteja. Paljon tarvitsee poweria takaosaan ja kahdessa viikossa ei nyt kovin ihmeitä saada aikaiseksi, mutta jos takaosaan liikkuvuutta edes vähän enemmän niin hienoa. Alkoi sieltä jo ekan ratsastuskerran aikana löytyä loppuvaiheissa vähän parempaa laukkaa.




Tässä he nyt ovat, työkaverini seuraavan kahden viikon - kuukauden ajan:


Vähän muitakin kuulumisia. Edellinen blogini, Special forces: Horses! keskittyi enemmän Hessin Nöpiin, mutta en halua ko blogia nyt enää päivittää sillä se mielestäni sai jo hyvän päätöspostauksen ja näin ollen kyseisen blogin tarina on jo loppunut. Sieltä voi käydä lukemassa, jos joku haluaa! Mutta Nöpistä sen verran, että se on kotiutunut uuteen paikkaan todella hyvin, sen luonnetta ihailee jokainen joka siellä käy. Ei ole kuulemma edes hörähtänyt muille hevosille vaan on kuin olisi aina ollut siellä ja muut hepat ovat jo ihan tuttuja! Siellä se seisoo pelkissä langoissa ruunakaverin vieressä... Mutta se varsinainen asia jonka halusin kertoa: Nöpistä on tullut ISÄ! Nyytin Lauha, eli "Tyyne", tamma joka jo siis myytiin uuteen kotiin maaliskuussa, varsoi lauantaina tammavarsan! Kukaan ei tiennyt sen olevan tiine, kyllähän se yritettiin astuttaa viime vuonna loppukesästä, mutta tyhjäksi ultrattiin... Syytettiin silloin astutuksen jättämisestä loppukesään ja vähän jo heikkoa kiimaa vaikka mielessä oli myös se, että Nöpin tavaran laadusta ei ollut vielä mitään tietoa. No ei tarvi syytellä enää tavaraa eikä vuodenaikaa! Aikamoinen yllätys kaikille, etenkin Tyynen omistajalle, joka siis on todella onnellinen ja iloinen tästä yllätyksestä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti